Wat zou jij doen als je een waanzinnige uitvinding hebt gedaan die de wereld in gevaar kan brengen?

 

Welkom in de wereld van Doctor Atomic: hét verhaal over creatiedrang met een vernietigende impact. Opera en wetenschap ontmoeten elkaar op een inspirerend festival. Beleef Doctor Atomic in juli 2023 in de Werkspoorkathedraal!

Opera en belevingsfestival

In de opera Doctor Atomic volg je de wetenschappers en militairen aan het hoofd van het Manhattan Project in de laatste uren voor de eerste atoomproef: een spannende opera over de ontwikkeling van de atoombom.

 

Doctor Atomic is meer dan alleen de opera van John Adams: het ticket geeft toegang tot een belevingsfestival waarin muziek en wetenschap elkaar raken. Zodra je de Werkspoorkathedraal binnenstapt, loop je rond in het Los Alamos van 1945. Door middel van kunst, live muziek en inspirerende vertellers wordt je aan het denken gezet over de gevolgen van creaties. Je ontmoet de wetenschappers van het Manhattan Project en wanneer de avond valt, begint de opera Doctor Atomic.

Media

Voorstellingen

Donderdag 13 juli – première

Zaterdag 15 juli

Maandag 17 juli

Woensdag 19 juli

Vrijdag 21 juli

Zondag 23 juli

Dinsdag 25 juli

Deuren open: 17:00
Start van het festival: 17:30
Aanvang opera: 19:30

Word partner van
Doctor Atomic!

Tien studenten die werken aan een droom: Doctor Atomic zal in 2023 met haar maatschappelijke relevantie, een waanzinnige cast, een indrukwekkend artistiek team, groots koor en orkest een onvergetelijke ervaring zijn! Uw hulp is hard nodig om onze droom tot werkelijkheid te maken. Met uw steun kunnen de studenten van het USConcert 7000 mensen een inspirerende ervaring geven waarin wetenschap en opera elkaar ontmoeten.

 

Onderdeel worden van Doctor Atomic? Dat kan! We zijn nog op zoek naar figuranten en vrijwilligers. Geef je op via onderstaande knop, dan nemen we contact met je op. 

Met dank aan

Niks missen van Doctor Atomic? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit bijzondere project!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.