Stichting LustrumOpera is door de belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Lees hier meer informatie over de fiscale voordelen bij het doneren aan een culturele ANBI.
De officiële jaarverslagen van 2018 – 2023 van Stichting LustrumOpera zijn onderaan de pagina te downloaden.
Contactgegevens
Naam van de instelling: Stichting LustrumOpera
RSIN: 851154013
Contactgegevens Postadres:
t.n.v. Stichting LustrumOpera Kaap Hoorndreef 14K 3563 AS Utrecht
a. Het organiseren van opera-uitvoeringen in binnen- en buitenland en het daarbij bieden van mogelijkheden aan studenten om ervaring op te doen met het organiseren van en participeren in muziektheaterproducties; b. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
Beloningsbeleid
De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.
Bestuurssamenstelling
De volgende bestuurders zijn momenteel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vormen het bestuur van de stichting:
Dauwe Lentz (voorzitter)
Lara Cligge (secretaris)
Valentino Koloski (penningmeester)
Floris Heeres
Anna Meijer
Nienke Prins
Tjeerd Broerse
Leonoor van de Merwe
Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht geeft het bestuur gevraagd en ongevraagd advies. De huidige samenstelling van de Raad van Toezicht is als volgt:
Dianne Verdonk
Daniël Moolenburgh
Jakob Treffers
Uitgeoefende activiteit(en) van de stichting en actueel beleidsplan
Stichting LustrumOpera organiseert operaproducties op projectbasis. In 2013 organiseerde de stichting het baanbrekende en zeer succesvolle Rheingold op de Rijn. Een binnenvaartschip werd omgebouwd tot operatheater en langs Rijnsteden in Nederland en Duitsland werd Wagners Das Rheingold en de symfonische show The Wagner Experience uitgevoerd in bij elkaar 16 voorstellingen.
In 2018 organiseerde Stichting LustrumOpera negen uitvoeringen van de opera Thijl van de Nederlandse componist en verzetsstrijder Jan van Gilse, de eerste productie van deze opera sinds 1980. De voorstellingen vonden plaats bij het Nationaal Militair Museum, in een zelf gebouwd locatietheater op de voormalige Vliegbasis Soesterberg.
In juli 2023 produceerde de stichting het opera en festival Doctor Atomic in de Utrechtse Werkspoorkathedraal. Zeven avonden lang werd het publiek ondergedompeld in het Manhattan Project dat in 1945 de eerste atoombom ontwikkelde.
‘We are hopes, you should have hoped us. We are dreams, you should have dreamed us.’ – Kitty Oppenheimer
Download hier het financieel jaarverslag 2018. Download hier het financieel jaarverslag 2019. Download hier het financieel jaarverslag 2020. Download hier het financieel jaarverslag 2021. Download hier het financieel jaarverslag 2022. Download hier het financieel jaarverslag 2023.
Bij het ontwikkelproces van een atoombom komen veel verschillende dingen kijken: van natuurkundige puzzels, materialen verzamelen, overleg met andere wetenschappers tot het nadenken over ethische kwesties. Dr. Oppenheimer kan daarbij alle hulp gebruiken! Heb jij handige handen, een bedachtzaam brein of gewoon zinderende zin om onderdeel te zijn van dit operaspektakel? Meld je aan als partner, vrijwilliger, of adopteer een orkestlid!
Draag bij aan Doctor Atomic
Je wordt doorgestuurd naar onze crowdfundingspagina.