Helpt u mee?

Doctor Atomic vertelt hét verhaal over de impact van uitvindingen en de maakbaarheid van de wereld. Wilt u bijdragen aan het vertellen van dit bijzondere verhaal, de maatschappelijke impact van uw organisatie vergroten of uw organisatie profileren bij 7000 man publiek? Lees hieronder de sponsormogelijkheden of draag bij met een donatie!

Doneer aan Doctor Atomic

Om het festivalterrein in de Werkspoorkathedraal op te kunnen bouwen en iedereen op het podium er prachtig uit te laten zien, is veel geld nodig. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken!

Via onderstaande knop kunt u bijdragen aan het decor, de kostuums, het licht en geluid van de opera. Daarvoor geldt: hoe hoger het bedrag, hoe groter de tegenprestatie! Als donateur profiteert u bovendien van de culturele ANBI-status van Stichting LustrumOpera.

Doneer via onderstaande link aan Doctor Atomic en help mee onze droom waar te maken!

Voordelen voor bedrijven

Wilt u met uw zakenrelaties naar de opera of partner worden van Doctor Atomic? Dat kan! Als partner van de productie zit u op de premium plaatsen tijdens een geheel voor u verzorgde avond en bereikt u via onze mediacampagne en bezoekers een landelijk publiek.

Heeft u vragen over de arrangementen of reserveert u graag meteen uw exclusieve pakket? Geef u op via het formulier, of neem contact op met Nienke Prins: nienke@doctoratomic.nl of 06-31248577.

De ontmoeting tussen opera en wetenschap

Het voordeel van schenken aan een culturele ANBI

Stichting LustrumOpera is door de belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Een gift aan Doctor Atomic zonder tegenprestatie is daarom fiscaal aftrekbaar – hoe meer u doneert, hoe meer belastingvoordeel u heeft.

Door de culturele ANBI-status van de stichting, is uw gift voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting: uw gift wordt dus feitelijk met 25% verhoogd, zonder dat het u iets extra’s kost. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen levert dit bijvoorbeeld bij een schenking van €500 het volgende netto voordeel op:

Uw gift bij belastingtarief van 37%
Aftrekbaar bedrag €625* (125% van €500)
Belastingvoordeel €232
U betaalt netto €268

Uw gift bij belastingtarief van 49,5%
Aftrekbaar bedrag €625* (125% van €500)
Belastingvoordeel €309 
U betaalt netto €191

* Dit bedrag geeft u op bij de belastingdienst

Met andere woorden: een schenking van €500 kost u slechts €268 respectievelijk €191, afhankelijk van het geldende belastingtarief. Giften zijn fiscaal aftrekbaar wanneer het totaal van al uw gedane giften aan ANBI-instellingen in één kalenderjaar het drempelbedrag overschrijdt: minimaal 1% van uw inkomen, en minimaal €60. Alles wat u boven dit drempelbedrag schenkt, mag u tot maximaal 10% van uw drempelbedrag van uw inkomstenbelasting aftrekken. Dit maximumbedrag wordt verhoogd met het verhoogde aftrekbedrag voor giften aan een culturele ANBI. De maximale verhoging bedraagt jaarlijks €1.250. Meer informatie over uw fiscale voordeel vindt u op de website van de belastingdienst.

Wanneer u gebruik wenst te maken van de fiscaal voordelige culturele ANBI-status van Stichting LustrumOpera, kunt u uw donatie overmaken op IBAN NL23TRIO0320462404 ten name van Stichting LustrumOpera te Utrecht. Opdat wij u op de hoogte kunnen houden van de voortgang en u uit kunnen nodigen voor de concertreeks in juli 2023, verzoeken we u uw naam- en adresgegevens per mail te sturen naar nienke@doctoratomic.nl.

Vrijwilligers

Dr. Oppenheimer kan alle hulp gebruiken in juli 2023! Heb jij zin om mee te helpen bij de op- en afbouw van het decor, op het festival, achter de bar of in de keuken, omringd door gezelligheid en mooie muziek? Geef je op als vrijwilliger via het formulier! 

Word onderdeel van een bombastisch verhaal!